Zuid-Amerika steunt Noord-Amerikaans bid WK 2026: 'Goed voor heel het continent'
i

AFP

Zuid-Amerika steunt Noord-Amerikaans bid WK 2026: 'Goed voor heel het continent'

Trevor Wagener • 23:56, 13-04-2018 / Laatste Update: 10:01, 15-01-2024

De Zuid-Amerikaanse voetballanden hebben aangegeven pal achter de poging van Canada, de Verenigde Staten en Mexico te staan om het WK van 2026 binnen te halen.

Tijdens het congres van de Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol spraken de 10 landen unaniem af om zich achter het Amerikaanse 'bid' te scharen. De 3 landen uit Noord- en Midden-Amerika willen het mondiale voetbaltoernooi over 8 jaar tezamen organiseren.

Stappen maken

"De landen van de Amerika's hebben historische banden", zei voorzitter Alejandro Dominguez van de Commebol. "We denken dat het Zuid-Amerikaanse voetbal kan en moet bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal op het hele Amerikaanse continent."

Wordt vervolgd

Uit Afrikaanse kringen heeft ook Marokko zich kandidaat gesteld voor de organisatie. De leden van de mondiale bond FIFA buigen zich op 13 juni, tijdens het congres in Moskou voorafgaand aan het komende WK, over de plannen van beide kandidaten.

In principe bepalen ze dan ook gelijk waar het WK 2026 wordt gehouden. Als de 2 kandidaten niet aan de voorwaarden voldoen, mogen ook landen uit Europa en Azië zich aanmelden.