PSG-ster Neymar feest mee met Santos na bereiken finale Copa Libertadores

14 januari 2021

AP

De finale om de Copa Libertadores, het belangrijkste toernooi voor Zuid-Amerikaanse voetbalclubs, wordt een Braziliaans onderonsje. Na Palmeiras plaatste ook Santos zich voor de eindstrijd. De voormalige club van onder anderen Neymar (Paris Saint-Germain) won thuis met 3-0 van het Argentijnse Boca Juniors. De eerste wedstrijd in Buenos Aires was geëindigd in 0-0.


Palmeiras kwalificeerde zich dinsdag ten koste van het Argentijnse River Plate voor de finale van de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League. De eindstrijd wordt op 30 januari achter gesloten deuren in het Maracanã-stadion van Rio de Janeiro gespeeld.

Party
Neymar was in 2011 bij Santos van de partij toen de club de Copa Libertadores won. De Braziliaanse sterspeler vierde het feestje van zijn oude club na de overwinning tegen Boca Juniors een beetje mee. Via een videoverbinding had hij in de kleedkamer contact met spelers en stafleden. Neymar had zelf enkele uren eerder in Lens de Franse Supercup gewonnen (2-1 tegen Olympique Marseille).