‘PSV denkt aan Micky van de Ven voor plekje centraal achterin’

8 juli 2022

Getty Images

PSV is tot nu toe een bezig baasje op de transfermarkt. Zo kwamen onder anderen Walter Benítez, Xavi Simons en Guus Til al naar de club en werd clublegende Luuk de Jong teruggehaald. Toch zijn de Eindhovenaren nog lang niet klaar deze transferwindow, er moet immers nog een centrale verdediger bij komen.


Marlon van Shakhtar Donetsk staat met afstand bovenaan op het lijstje, maar volgens het Eindhovens Dagblad is de komst van de Braziliaan niet eenvoudig. Daardoor is de 21-jarige Micky van de Ven in beeld gekomen.

Opties achterin
PSV beschikt momenteel over 5 centrale verdedigers: Jordan Teze, Armando Obispo, Derrick Luckassen, André Ramalho en Olivier Boscagli. Ramalho is alleen pas over een tijdje fit, hij is nog herstellende van een enkelblessure. Boscagli is zelfs pas in 2022 beschikbaar. Daarom hebben ze er in Eindhoven liever een centrumverdediger bij.

Van de Ven stond al eens in de belangstelling van PSV, maar koos toen voor VfL Wolfsburg omdat Mark van Bommel daar de hoofdtrainer was. Die werd echter vrij snel buiten geknikkerd en dat had ook gevolgen voor Van de Ven. De oud-Volendammer speelde in eerste instantie niet veel. Aan het einde van vorig seizoen maakte de Nederlander toch nog heel wat minuten en ook in Duitsland geloven ze nog in zijn talent. Het is dus niet zo heel eenvoudig voor PSV om Van de Ven weg te plukken.