EK: Duitsland verslaat ook Finland, 2017-finalist Denemarken uitgeschakeld

16 juli 2022

Proshots
Duitsland Finland Denemarken Spanje EK Vrouwen Voetbal

Op het EK vrouwenvoetbal 2022 heeft Duitsland in het Engelse Milton Keynes tegen Finland (3-0) gedaan wat het moest doen. In Londen ging het sterrenensemble van Denemarken onderuit tegen Spanje, waardoor de Scandinaviërs - in 2017 nog finalist tegen Nederland - uit het toernooi liggen.


De Duitse machine was ook tegen Finland op stoom, al duurde het voor Duitse begrippen even voordat de 1e treffer viel. 5 minuten voor rust was het Sophia Kleinherne die de ploeg op voorsprong zette. Na de pauze maakten vedette Alexandra Popp en Nicole Anyomi het karwei af.

Exit Denemarken
In het Brentford Community Stadium had Denemarken een resultaat nodig tegen Spanje. Vanaf het 1e moment waren de verhoudingen op het veld duidelijk. Spanje had het meeste balbezit en kwam tot de meeste kansen. Denemarken leunde achterover en zocht vanuit de tegenstoot naar gevaar.

Dit leidde tot een tactisch steekspel dat alle kanten op ging. In de slotfase was Nadia Nadim dicht bij een treffer na goed voorbereidend werk van Pernille Harder, maar haar schot werd gepakt. Denemarken moest ruimte weggeven en liep in het mes. Marta Cardona kopte een voorzet op maat uitstekend in de verre hoek: 1-0.

EK-kwartfinales
Spanje speelt in de kwartfinale tegen Engeland. Duitsland treft Oostenrijk.