Vrouwen Eredivisie heeft alweer een nieuwe naamgever: Azerion Vrouwen Eredivisie

29 juni 2022

GettyImages
eredivisie-vrouwen-krijgt-nieuwe-naamgever-azerion

De Pure Energie Eredivisie Vrouwen was maar voor korte tijd: 1 seizoen om precies te zijn. De nieuwe naamgever wordt het media- en entertainmentbedrijf Azerion. Voor 3 seizoenen zullen zij de naamgever van de vrouwencompetitie in Nederland zijn. Azerion is onder andere ook verbonden aan Ajax eSports.


De KNVB wil samen met Azerion structureel de aandacht voor het vrouwenvoetbal vergroten, dat zegt de bond in een persbericht op zijn site. Het platform Azerion heeft een bereik van honderden miljoen gebruikers, en samen willen ze hard werken voor 1 doel: volle stadions in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

De lat ligt hoog
De KNVB geeft aan dat de ambitie wenkbrauwen zal doen fronzen maar vertelt wel dat "er de afgelopen jaren, samen met ING en Pure Energie, grote stappen zijn gezet in het verder professionaliseren van de competitie".

Nu willen ze doorpakken. "Het vrouwenvoetbal trekt een andere doelgroep aan, vergeleken met het mannenvoetbal. Het heeft zich bewezen als familiesport en is daardoor uitstekend gepositioneerd om deze ambitie waar te maken." Het moet een ideaal gezinsuitje worden, volgens de KNVB.

Azerion
"Het media- en entertainmentplatform weet wat het is om miljoenen mensen wereldwijd te bereiken", valt te lezen in het persbericht. Het is buiten Ajax eSports ook verbonden aan Fortuna Sittard. "We geloven in diversiteit en inclusie", zegt de baas van Azerion, Atilla Atyekin, "Het meedoen en erbij willen horen. We willen investeren in de toekomst van het vrouwenvoetbal, zodat nieuwe generaties meer rolmodellen krijgen."