Het geheim van penaltykiller Szczęsny ontrafeld: dit doet hij om de aanvaller te misleiden

30 november 2022

De Pool Wojciech Szczęsny kreeg dit WK 2 strafschoppen tegen en die pareerde hij allebei. Salem Al-Dawsari kreeg hem zaterdag niet voorbij de Poolse doelman en ook grootheid Lionel Messi lukte het niet. Wat is het geheim achter penaltykiller Szczęsny?


Het was niet eens zo dat de penalty's van Al-Dawsari en Messi zo slecht waren ingeschoten, Szczęsny stopte ze gewoon uitstekend. Daar blijkt hij een trucje voor te hebben.

Schijnbeweging
Ex-Red Flame en huidig analiste Heleen Jaques ontdekte de truc van Szczęsny in de rust van Polen-Argentinië bij Sporza. Wat blijkt? De Poolse doelman maakt een schijnbeweging waardoor het lijkt alsof hij zich afzet om naar de andere hoek te duiken, maar hij vliegt uiteindelijk gewoon naar de hoek waar hij naartoe stapte.

Zie jij het? Check bij de video van Messi's penalty (bovenin) naar Szczęsny's linkervoet en bij de onderstaande naar zijn rechtervoet. Spot jij het kleine hupje/tikje waardoor het lijkt alsof de keeper zich afzet om naar de andere hoek te duiken? Het kan een kleine mindfuck zijn om de penaltynemer in war te brengen.