🎥 | Louis van Gaal strooit met complimenten: ‘Oooooooh, oh, oh, wat een voorbeeld’

24 november 2022

Het Nederlands elftal begon met een fitte selectie aan de laatste training voor de 2e groepswedstrijd op het WK, vrijdag tegen Ecuador. Bondscoach Louis van Gaal stond vanaf 09.40 uur Nederlandse tijd (in Qatar is het 2 uur later) met al zijn 26 internationals op veld nummer 6 van de Qatar University in Doha.


Journalisten mochten de oefensessie slechts een kwartier volgen, daarna ging de nationale ploeg verder achter gesloten deuren.

Ecuador krijgt er weinig tegen
Oranje en Ecuador zijn het WK met een zege begonnen. De ploeg van Van Gaal nam maandag in de slotfase afstand van Senegal (2-0) en Ecuador versloeg zondag Qatar met dezelfde cijfers in het openingsduel. Enner Valencia maakte beide doelpunten tegen het gastland. Ecuador heeft niet alleen een gevaarlijke spits. De ploeg van bondscoach Gustavo Alfaro heeft al 7 duels op rij geen doelpunt tegen gekregen.

Van Gaal heeft er zin in, zo blijkt uit onderstaande beelden, waarin de bondscoach flink met complimenten strooit. Onder meer Justin Bijlow en Davy Klaassen krijgen een pluim.