Opvallendste WK-momenten van dag 5: van een knuffel van Louis van Gaal tot nooit vaker brilstand in groepsfase

24 november 2022

Getty Images
top-5-opvallende-momenten-dag-5-wk-voetbal-qatar-van-knuffel-louis-van-gaal-tot-nooit-eerder-in-groepsfase-zo-vaak-brilstand

De 5e dag van het WK voetbal leverde weer mooie wedstrijden op. De duels tussen Zwitserland - Kameroen (1-0) en Uruguay - Zuid-Korea (0-0) vielen wat tegen, maar de spectaculaire zege van Portugal op Ghana (3-2) en het swingende Brazilië tegen Servië (2-0) maakten veel goed. Maar wat viel verder op?


Check hier een top 5 van de meest opvallende momenten van dag 5 van het wereldkampioenschap in Qatar!

Lees ook: WK voetbal 2022 in Qatar: alle uitslagen en standen na de 1e speelronde van de groepsfase

Van Gaal knuffelt met journalist én fan
Bij de persconferentie van Oranje-bondscoach Louis van Gaal en Denzel Dumfries voor het duel van vrijdag tegen Senegal voltrok zich een prachtig moment. In de zaal kreeg een jonge journalist uit Senegal de microfoon. Hij had geen vraag voor Van Gaal of Dumfries, maar was een groot fan van de bondscoach en wilde dat even vertellen. Hij kreeg na het persmoment een knuffel van Louis, mooi! Bekijk hier de beelden.

CR7 enige speler ooit met goal op 5 WK's
Cristiano Ronaldo maakte uit een strafschop de 1-0 voor Portugal tegen Ghana. De superster vestigde een record: nooit eerder scoorde een voetballer op 5 wereldkampioenschappen. Bekijk het doelpunt van CR7 hier.

Deze willen je niet onthouden: tegenstander Osman Bukari scoorde ook in het duel en vierde dat met de celebration van Ronaldo: 'Suiiii'.

Lees ook: Cristiano Ronaldo wil na WK-record niet praten over vertrek bij Manchester United: 'Kon mijn ploeg helpen'

cristiano-ronaldo-record-goal-op-5-wereldkampioenschappen
Cristiano Ronaldo.

Wereldgoal Richarlison
Brazilië moest even op gang komen tegen Servië, maar door 2 goals van spits Richarlison wonnen De Goddelijke Kanaries toch vrij eenvoudig. En wat een beauty was de 2-0. Een halve omhaal van Richarlison. Het leverde prachtige beelden op, bekijk ze hier.

wereldgoal-richarlison-brazilie-servieRicharlison met een halve omhaal.

Wales en Engeland volgen voorbeeld Oranje
Het Nederlands elftal protesteert vrijdag tegen Ecuador niet tegen het verbod van de FIFA op de OneLove-aanvoerdersband. Wales en Engeland volgen het voorbeeld van Oranje. Zowel de Engelse bondscoach Gareth Southgate als Rob Page, zijn collega bij Wales, wil dat de voetballers zich focussen op de sportieve prestatie zelf. "Ik weet zeker dat Duitsland dat achteraf ook zo had willen doen", meent Page. Lees hier meer.

one-love-aanvoerdersband
De OneLove-aanvoerdersband.

Nooit eerder zo vaak 0-0 in groepsfase
Uruguay en Zuid-Korea scoorden niet en dat alweer de 4e keer bij het wereldkampioenschap in Qatar dat een wedstrijd eindigde in de brilstand. Een record! Nooit was de uitslag van een duel in groepsfase zo vaak 0-0. In 1982 was de eindstand 3 keer 0-0. Hier lees je om welke wedstrijden het gaat.

Lees ook: WK-duel tussen Uruguay en Zuid-Korea gaat boeken in als wedstrijd met minste schoten op doel van het millennium

uruguay-zuid-korea-0-0-wk-voetbal
Federico Valverde (r) namens Uruguay in actie tegen Zuid-Korea.