Waterpolosters tekenen protest aan na dramatisch verlies
i

Beeldboot/Gertjan Kooij

Waterpolosters tekenen protest aan na dramatisch verlies

admin • 10:21, 23-07-2017 / Laatste Update: 20:28, 12-12-2023

De Nederlandse waterpoloploeg heeft zaterdagavond na de verloren WK-wedstrijd tegen Rusland (10-11) een officieel protest ingediend bij zwembond FINA. Later vandaag wordt bekend of het protest al dan niet wordt toegekend.

Blunder van de scheidsrechters

Volgens de Nederlandse bondscoach Arno Havenga gingen de scheidsrechters gruwelijk de mist in toen Rusland bij een 8-8 stand in de 3de periode een time-out aanvroeg. De Nederlandse vrouwen waren op dat moment in de aanval dus de Russische coach had helemaal geen time-out mogen aanvragen.

Na minutenlange verwarring besloten de scheidsrechters de wedstrijd te hervatten met balbezit voor de Russen. Tot grote woede van Havenga. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zei hij na de wedstrijd. "Wij hadden op dat moment een penalty moeten krijgen omdat de Russische coach een fout maakte. We waren al drie seconden in de aanval toen opeens de time-outzoemer klonk."

Havenga hoopt dat na het protest de wedstrijd vanaf de 8-8 tussenstand wordt verder gespeeld met een penalty voor Nederland.