Mathieu van der Poel geniet extra: ‘Deze zege herinner ik mij voor de rest van mijn leven’

5 februari 2023

Pro Shots

Het aanwezige publiek in Hoogerheide werd zondagmiddag getrakteerd op een heerlijk wielergevecht. Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de allerbesten op aarde, hielden elkaar tot de allerlaatste meters in bedwang. Uiteindelijk liet thuisfavoriet Van der Poel de Nederlandse fans juichen door verrassend de sprint te winnen.


"Deze zege ga ik mij de rest van mijn leven herinneren. Wout en ik leveren al tien jaar strijd. We tillen elkaar naar een hoger niveau, we tillen het veldrijden naar een hoger niveau. Ik ben superblij en supertrots", blikte hij na afloop terug bij de NOS.

Stressvrij
Van der Poel sprintte op de Scheldeweg zijn rivaal Van Aert uit het wiel. Dus kon hij op de streep voor de 5e keer juichen, hij was opnieuw wereldkampioen. "Bij het ingaan van de laatste ronde had ik geen stress, had het gevoel dat ik alles onder controle had", blikte hij terug. "Ik voelde me gewoon heel goed. En kende de aankomst natuurlijk", zei hij verwijzend naar het parcours dat door vader Adrie werd ontworpen.

"Ik voelde dat ik de sterkste was onderweg", verzekerde MvdP. "Iedereen verwachtte dat ik iets op de balk ging doen, maar had zelf al besloten dat ik het daar niet ging doen omdat het te voorspelbaar was", aldus de Nederlander, die dus uiteindelijk een gaatje sloeg in de laatste meters.