Marczynski wint voor de 2de keer etappe waarin Froome valt (video)
i

AFP

Marczynski wint voor de 2de keer etappe waarin Froome valt (video)

Bart van der Wijst • 19:42, 31-08-2017 / Laatste Update: 13:46, 12-12-2023

Tomasz Marczynski heeft voor de 2de keer deze Vuelta een etappe weten te winnen. De renner van Lotto Soudal, die een aflopend contract heeft, kwam solo over de streep in Antequera. Chris Froome, leider in het klassement, ging 2 keer onderuit in een afdaling en kwam iets later binnen dan de andere klassementsmannen.

Met nog ruim 8 kilometer te gaan voor de groep der favorieten ging Froome onderuit, dat deed hij niet 1 keer, maar zelfs 2 keer. Uiteindelijk kwam hij 20 seconden achter Nibali en co over de streep en 39 achter Alberto Contador, die was weggesprongen.

Chris Froome has fallen after changing bikes and can lose time at the end of stage #LV2017 in front of Contador and Nibali pic.twitter.com/fkvyDm0LPC

— betoracle.com (@BetOracleCom) 31 augustus 2017

Clement geeft etappe kleur

Op 107 kilometer van de streep vormde zich een kopgroep, mét daarin Stef Clement van LottoNL-Jumbo en Peter Koning van Aqua Blue Sport. Marczynski sprong op 20 kilometer van de meet weg uit de kopgroep. Uiteindelijk Clement eindigde als 5de. De Nederlander maakte deel uit van een achtervolgende groep. De Spanjaarden Omar Fraile en José Joaquín Rojas werden respectievelijk 2de en 3de.