Mathieu van der Poel krijgt met ploeg wildcard voor Kuurne-Brussel-Kuurne
i

photo: Cor Vos

Mathieu van der Poel krijgt met ploeg wildcard voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Trevor Wagener • 19:49, 02-01-2020 / Laatste Update: 20:13, 07-01-2024

Mathieu van der Poel kan zondag 1 maart meedoen aan Kuurne-Brussel-Kuurne. Tenminste: als die wedstrijd in z'n programma past.

De organisatie heeft de laatste wildcard gegeven aan Alpecin-Fenix, de ploeg van de Nederlandse topper. Kuurne-Brussel-Kuurne is traditioneel onderdeel van het openingsweekeinde van het West-Europese wielerseizoen, met op de zaterdag ervoor de Omloop Het Nieuwsblad.

Het parcours van de Belgische koers heeft een flinke verandering ondergaan. De renners gaan in de 72e editie over zo’n 75 kilometer aan 'nieuwe' wegen. In Kuurne wordt nog maar 1 in plaats van 2 plaatselijke rondes gereden. De organisatie denkt dat avonturiers nu meer kans hebben op succes. Voorheen ging de zege vaak naar een sprinter. Dylan Groenewegen won er in 2018, vorig jaar soleerde Bob Jungels naar de winst.

Starters

De ploeg van Groenewegen, Jumbo-Visma, doet als enige van de 19 WorldTour-teams niet mee aan de komende editie. De laatste wildcard ging naar Alpecin-Fenix, de nieuwe naam van de ploeg die tot 1 januari Corendon-Circus heette. Van der Poel onthult vrijdag tijdens de ploegpresentatie zijn programma voor 2020.