Mollema en Poels hebben kans bij afwezigheid toppers

admin • 16:57, 08-03-2016 / Laatste Update: 14:39, 12-12-2023

Terwijl Parijs-Nice nog in volle gang is, staat in Italië een andere meerdaagse World Tour-koers op het punt te beginnen. Woensdag 9 maart start de Tirreno-Adriatico met een ploegentijdrit van 22,7 kilometer.

De winnaars van de grote rondes van vorig jaar, Alberto Contador (Giro), Chris Froome (Tour) en Fabio Aru (Vuelta) zijn er niet. Tel daarbij de afwezigheid op van Nairo Quintana, de winnaar van vorig jaar, en de Italiaanse koers krijgt dit jaar al snel de stempel 'onthoofd' mee. Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde zijn er wel, net als Tejay van Garderen. Op de sprint zijn de ogen gericht op Peter Sagan, Mark Cavendish en de jonge Fernando Gaviria.

Oranje boven?

Met Bauke Mollema en Wout Poels heeft Nederland twee klassementsrenners in huis. Mollema werd vorig jaar tweede en lijkt ook dit seizoen al goed in vorm te zijn, getuige zijn tweede plaats in de Ruta del Sol (achter Valverde). Ook Poels is dit jaar vroeg in vorm. In de Ronde van Valencia wist Poels twee ritten en het eindklassement te winnen. Vorig jaar won Poels nog een etappe in de 'koers van de twee zeeën'.

De Tirreno begint woensdag. Hier de favorieten:

*** Vincenzo Nibali

** Alejandro Valverde, Tejay van Garderen

* BAUKE MOLLEMA, Esteban Chaves, Thibaut Pinot

Gevaarlijke outsiders: Domenico Pozzovivo, Joaquím Rodríguez, Roman Kreuziger, Jakob Fuglsang, WOUT POELS.