Quintana wint Tirreno vóór Mollema

Quintana wint Tirreno vóór Mollema

18:06, 17-03-2015 / Laatste Update: 07:29, 13-12-2023

SAN BENEDETTO DEL TRONTO - Bauke Mollema is er dinsdag in de zevende en laatste etappe van de Italiaanse wielerkoers Tirreno-Adriatico niet in geslaagd Nairo Quintana uit de leiderstrui te rijden. 

De Nederlandse kopman van Trek was in de afsluitende tijdrit over 10 kilometer in San Benedetto del Tronto wel sneller dan de Colombiaan, die het in de slotfase erg moeilijk had, maar hij kwam uiteindelijk achttien seconden tekort voor de eindzege. Quintana's landgenoot Rigoberto Uran bleef derde in het algemeen klassement

De dagprijs was voor de Zwitserse specialist Fabian Cancellara. De viervoudig wereldkampioen finishte na 11.23, goed voor een gemiddelde snelheid van 52,708 km/uur. De Italiaan Adriano Malori en de Wit-Rus Vasil Kirijenka bleven het dichtst in zijn buurt.

Cancellara maakte voor zijn gevoel daarmee een fout goed. Op de openingsdag van de vijftigste editie van de Tirreno liet hij zich verrassen door Malori. De race tegen de klok was toen maar half zo lang. ,,Ik heb alles gegeven en ben blij met het resultaat. Deze zege zit in de pocket, maar ik kijk natuurlijk ook naar een grotere voorstelling. Die is komend weekeinde'', zei de Zwitser, doelend op Milaan-Sanremo.

Mollema gaf 0.34 toe op de winnaar en was daarmee de beste Nederlander vóór Wout Poels, die zevende werd in de eindrangschikking. De Spanjaard Alberto Contador was maar drie tellen sneller.