Rohan Dennis vestigt naam in mooi rijtje met dank aan Viviani
i

AFP

Rohan Dennis vestigt naam in mooi rijtje met dank aan Viviani

admin • 20:15, 05-05-2018 / Laatste Update: 01:16, 06-01-2024

Rohan Dennis nam na de 2e etappe in de Giro d'Italia de roze trui over van Tom Dumoulin en voegt zich daarmee bij een select gezelschap. De Australische BMC-renner is de 23ste coureur die de leiderstrui heeft mogen aantrekken in alle 3 de grote rondes.

Dennis pakte in 2015 het geel in de Tour de France door in Utrecht de proloog te winnen. Vorig jaar droeg hij één dag de rode leiderstrui in de Vuelta a España na een sterke ploegentijdrit van BMC op de openingsdag in Nimes.

Zijn greep naar de macht in de Giro deed de 27-jarige Australiër door in een tussensprint (op 60 kilometer van de finish) 3 bonificatieseconden op te rapen. Daarmee poetste hij de 2 seconden die hij gisteren op Dumoulin toe moest geven in de tijdrit glansrijk weg.

Aardige Elia helpt een handje

,,De ploeg heeft de hele dag hard voor me gewerkt, waardoor ik het sprintje kon winnen", vertelde Dennis, die ook een woord van dank over had voor de latere ritwinnaar Elia Viviani (Quick Step). ,,Hij ging gelukkig niet voluit en was aardig voor me, daar moet ik eerlijk in zijn. Het is dan ook goed om te zien dat hij vervolgens de etappe wint."

Rohan Dennis wint de tussensprint en gaat het roze overnemen van Tom Dumoulin 😒. #Giro101 #Giro pic.twitter.com/NJhf69jOfw

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 5 mei 2018