Van Vleuten krijgt toch geen Spaanse sponsor
i

Cor Vos

Van Vleuten krijgt toch geen Spaanse sponsor

admin • 22:48, 18-06-2020 / Laatste Update: 11:31, 08-01-2024

De wielerploeg van wereldkampioene Annemiek van Vleuten gaat toch niet in zee met Spaanse non-profitorganisatie Manuela Fundación als nieuwe sponsor. De hoofdsponsor van de Australische wielerploeg, Mitchelton, heeft het al langer financieel zwaar.

Met de Spaanse organisatie zou de toekomst van de ploeg zijn veiliggesteld. "We voelden een sterke band met de Manuela Fundación en zijn goede bedoelingen. Maar toen de onderhandelingen verder gingen na de aanvankelijke bekendmaking van afgelopen vrijdag, zijn we tot de conclusie gekomen dat we de relatie niet verder aangaan", aldus teameigenaar Gerry Ryan.

Mitchelton-Scott

Als het wielerseizoen volgende maand herstart, zal de ploeg gewoon onder de naam Mitchelton-Scott rijden met een volledige financiële ondersteuning door teameigenaar Ryan. "Dat is inclusief volledige salarissen voor de renners en de staf, zodra de WorldTour wedstrijden in augustus weer van start gaan en een verplichting voor 2021, terwijl we zoeken naar passende sponsoren", liet hij weten.

Voor de mannenploeg van Mitchelton-Scott rijden onder anderen de Britse tweelingbroers Adam en Simon Yates en Esteban Chaves.