Wout van Aert opnieuw 2e maar wél in gele trui: ‘Ik dacht dat ik ging winnen, maar toen kwam Jakobsen voorbij’

2 juli 2022

ANP

Waar Fabio Jakobsen tijdens zijn debuut in de Tour de France op een prachtige manier de 2e etappe op z'n naam schreef, finishte de Belg Wout van Aert opnieuw nét achter de etappewinnaar. Op vrijdag werd-ie ook al 2e in de tijdrit. Wél mag de renner van Jumbo-Visma morgen in de gele trui van start gaan.


"Ik zit hier met een heel goed gevoel", zei Van Aert bij Sporza nadat hij de gele trui om zijn schouders had gekregen. "Het zou raar zijn om niet tevreden te zijn met de gele trui."

Massasprint
De 2e etappe van editie 109 van de Tour zou weleens een waaierrit kunnen worden, werd vooraf gedacht, maar dat bleek niet zo te zijn. En dus werd het een ouderwetse massasprint.

"Christophe Laporte hield me goed vooraan, ik kon van achter Mats Pedersen vandaan komen en had de kortste lijn. Ik dacht dat ik ging winnen, maar Fabio Jakobsen moet heel snel van achteren gekomen zijn. Het is niet nieuw voor mij om vaak tweede te zijn, want dat was Raymond Poulidor ook een dat was ook een grote kampioen. Er komen nog veel kansen en ik kijk ernaar uit om morgen de gele trui te showen", vertelt de 7-voudig etappewinnaar in de Ronde van Frankrijk.

Van Aert heeft naast de gele trui ook de groene trui te pakken.