Tourwinnaar Thomas niét naar Giro: ‘Misschien volgend jaar, of het jaar erop’

6 februari 2019

BSR

Geraint Thomas slaat dit jaar de Giro d'Italia over om zich volledig te kunnen richten op het verdedigen van zijn titel in de Tour de France. Dat meldt de Welshman bij BBC: ,,Het draait volledig om de Tour dit jaar'', aldus Thomas.


Thomas won vorig jaar namens Team Sky de Tour de France, terwijl ploeggenoot en 4-voudig winnaar Chris Froome 3e werd in het klassement.

Giro voor later
De 32-jarige Thomas liet eerder weten misschien te starten in de Giro, maar ziet daar nu toch vanaf. ,,Misschien volgend jaar, of het jaar erop. We zullen zien'', aldus de Tourwinnaar. ,,De Giro voelt als unfinished business. Ik wilde daar wel aan denken.''

Samen met Froome naar Tour
Omdat ook Froome, winnaar van de Giro van 2018, de Italiaanse grote ronde laat schieten, zullen Froome én Thomas vol inzetten op de Tour. ,,Als titelverdediger vind ik dat ik terug moet keren en daar in de best mogelijke conditie moet starten.''

Thomas begint vandaag zijn seizoen in de Ronde van Valencia.

Bernal kopman Sky in Italië
Team Sky, de ploeg van Thomas en Froome, schoof eerder het Colombiaanse talent Egan Bernal al naar voren als kopman in de Ronde van Italië. De Nederlander Tom Dumoulin heeft dit jaar de Giro als hoofddoel.

De 102e editie van de Giro d'Italia start 11 mei met een 8,2 kilometer lange klimtijdrit in Bologna.