Triest! Partijdige vlagger in Hengelose derby van het veld gestuurd

admin • 10:47, 24-09-2018 / Laatste Update: 22:26, 04-01-2024

We kennen hem allemaal wel: die vlagger die puntjes denkt te pakken. Bij de derby tussen Achilles'12 en ATC'65 in Hengelo dook-ie zaterdag weer eens op. De scheidsrechter had het gelukkig door, waarna hij de grensrechter van ATC'65 van het veld stuurde.

Door het incident lag het spel lange tijd stil. Het was een smet op een interessante derby, die in 3-3 eindigde.

Comeback

Achilles'12 nam bij rust nog een 1-0 voorsprong, maar met tien man (Mervin Jansman was eraf met rood) boog ATC'65 de stand na de hervatting om naar 1-3 door goals van Mike Gigengack (2) en Jasper Scholten. Achilles gaf zich niet gewonnen. Robert Wilens scoorde een kwartier voor tijd de 2-3 en twee minuten later trok Mike Huiskes de stand zelfs nog gelijk: 3-3. Daarna kon het alle kanten op, maar werd er niet meer gescoord.

Gestaakt of toch niet?

Jaap Grondman van ATC kon daarna nog vroegtijdig douchen door een rode kaart. Ook werd een lid van de staf van ATC weggestuurd. Alsof dat nog niet genoeg was, moest ook de grensrechter van de bezoekers eraf. De scheidsrechter wilde de wedstrijd allereerst staken, omdat er geen vervanger voor de vlagger was. Doordat een bestuurslid zich aanbood om het duel af te maken als vervanger, kon de wedstrijd na ruim tien minuten alsnog worden uitgespeeld.