Bewaking op Papendal nadat atleten 'stiekem' in groepjes gingen trainen
i

ANP

Bewaking op Papendal nadat atleten 'stiekem' in groepjes gingen trainen

admin • 13:23, 20-03-2020 / Laatste Update: 19:14, 07-01-2024

Trainen op Papendal mag al een paar dagen niet meer. Sinds kort hoef je het ook niet te proberen: nadat een paar sporters met hun coaches tóch in Arnhem gingen trainen, loopt er nu extra bewaking rond. Alleen atleten die in de buurt wonen en alleen alleen trainen, krijgen nog toegang.

Woensdag meldde de Volkskrant dat er door groepjes atleten nog altijd werd getraind op de Atletiekbaan. De coaches zeggen dat ze toestemming hebben gekregen van de Atletiekunie, maar volgens het NOC*NSF is dat een misverstand: ,,Er wordt niet meer georganiseerd getraind op Papendal”, zegt een woordvoerder. ,,Hooguit dat mensen die in de omgeving wonen er komen voor hun persoonlijke training. Maar er staan overal toegangshekken en slagbomen. Praktisch is het terrein afgesloten.”

Inleven

Dafne Schippers liet eerder in een livevideo op Facebook weten dat ze de atleten die toch willen trainen wel begrijpt: "Mij geeft het erg veel onrust... Kun je je een beetje inleven? 4 jaar lang werken naar 1 wedstrijd en dan mag je ineens niet meer trainen, geen trainingen meer met je coach, geen krachttrainingen, alleen joggen door het bos. Het is allesbehalve ideaal, maar uiteindelijk gaat het om wereldbelangen op dit moment en moeten we er het beste van maken met zijn allen.”