Keniaanse olympisch zilver winnaar ontsnapt aan gruwelijke dood
i

Twitter

Keniaanse olympisch zilver winnaar ontsnapt aan gruwelijke dood

admin • 19:12, 24-10-2016 / Laatste Update: 09:39, 15-01-2024

De Keniaanse atleet Julius Yego is aan de dood ontsnapt bij een zwaar verkeersongeval. Yego, regerend wereldkampioen speerwerpen, crashte gisteravond met zijn nieuwe Toyota Prado 4x4 tegen een vrachtwagen met oplegger.

Dat gebeurde nadat de bestuurder van de vrachtwagen plots rechtsomkeer maakte op de weg. Yego kon een aanrijding niet meer vermijden. De atleet liep als bij wonder slechts lichte verwondingen op. Zijn wagen bleek wel rijp voor de schroothoop.

"Als ik met een kleine wagen had gereden, zou er geen twijfel bestaan hebben over de slechte afloop", liet Yego weten via sociale media. "Gelukkig ben ik oké. Niet te geloven dat ik nog leef."

Julius Yego is in eigen land een fenomeen. Op het WK 2013 drong hij als eerste Keniaanse speerwerper ooit door tot de finale, waarin hij vierde eindigde. Twee jaar later, op het WK in Peking, pakte hij de wereldtitel. Op de voorbije Spelen in Rio veroverde hij zilver.

JUST IN: Julius Yego’s condition after the nasty road accident https://t.co/fHMDR0gnHr via @GameYetu pic.twitter.com/esnhHPJCcE

— The Standard Digital (@StandardKenya) 24 oktober 2016

World javelin champion Julius Yego involved in a grisly accidenthttps://t.co/RkcmGgJroj via @UreportKe pic.twitter.com/tnU36Vuvz8

— The Standard Digital (@StandardKenya) 24 oktober 2016