HELD! Brabants jongetje gooit voor het goede doel 7000 knuffels op ijshockeyveld
i

Facebook Microz Eaters Limburg

HELD! Brabants jongetje gooit voor het goede doel 7000 knuffels op ijshockeyveld

admin • 16:38, 26-12-2019 / Laatste Update: 02:18, 06-01-2024

De 10-jarige Tygo is officieel een held! Hij zamelt namelijk knuffels in, om op het ijshockeyveld van Geleen een 'Teddy Toss' voor het goede doel te doen. Tegenover Omroep Brabant legt hij samen met zijn vader de reden van zijn actie uit.

3 jaar geleden was ijshockeyfan Tygo voor het eerst bij een ware Teddy Toss. Hij vond het idee zo mooi, dat hij zelf begon met knuffels inzamelen, om het veld te gooien. Vorig jaar had hij al 1400(!) stuks bij elkaar en dit jaar staat de teller zelfs op 7000! De knuffels worden aan Kika gedoneerd, voor kinderen die kanker hebben. Een klein deel door wordt door ijshockyers persoonlijk bezorgd.

Samen met zijn vader rijdt hij maandenlang dwars door Nederland, om zoveel mogelijk bij elkaar te verzamelen. De reden dat hij de actie in Geleen doet en niet bij zijn favoriete club - de Eindhoven Kemphanen - is doordat zij niet aan een Teddy Toss doen.

Knuffelregen

De actie doet heel erg denken aan een andere jaarlijkse traditie: de knuffelregen van ADO Den Haag. Zij zamelen voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord knuffels in om die via een 'knuffelregen' aan het Sophia Kinderziekenhuis te geven.