Derdedivisionist Blauw Geel'38 mist spits door deelname aan Love Island

Trevor Wagener • 13:50, 07-10-2019 / Laatste Update: 23:48, 05-01-2024

De 23-jarige Jamey Raas speelde vorig seizoen nog voor amateurclub Nuenen en maakte deze zomer de overstap van Nuenen naar derdedivisionist Blauw Geel'38. Na 4 invalbeurten verdween Raas uit de wedstrijdselectie van de ploeg uit Veghel. Waarom? Hij gaat namelijk op zoek naar de liefde in de realityshow Love Island.

Afgelopen week maakte de voetballer, die onder meer in de jeugd van PSV speelde, zijn opwachting in het programma. In een Spaanse villa gaan jonge vrijgezellen op zoek naar hun grote liefde. Elke dag komt er een aflevering op tv en online. Hierin kan de kijker hen bijna op de voet volgen.

Is watching you

Stemmen bepalen uiteindelijk wie de winnaar is van het programma. De hitsige singles hebben geen contact met de buitenwereld en worden 24 uur per dag gevolgd door camera's. Voor Raas betekent zijn deelname wel dat hij een groot deel van de duels van Blauw Geel'38 gaat missen.

Zijn trainer Niels van Casteren baalt daarvan, maar kan er wel mee leven. "Ik had hem er graag bij gehad. Hij wilde dit heel graag dus dat gun ik hem ook natuurlijk", aldus Van Casteren tegen het Brabants Dagblad.