Hoe deze prijswinnende wielrenner een middelvinger naar zijn hoofd kreeg
i

Twitter

Hoe deze prijswinnende wielrenner een middelvinger naar zijn hoofd kreeg

Trevor Wagener • 16:55, 25-04-2017 / Laatste Update: 15:27, 05-01-2024

Een opgestoken middelvinger heeft de wielerwereld in zijn greep. Daniel Fleeman won de Rutland-Melton Cycle Classic, maar daar was niet iedereen blij mee.

De Nieuw-Zeelander Hayden Mccormick werd 2de, maar op de streep gebeurde er iets vreemds. 100 fans én de camera in Melton Mowbray waren getuigen van het weinig respectvolle gebaar.

Waarom?

Reden? Een zeer eigenaardig verhaal. Fleeman had het na afloop over een misverstand.

"Op een paar kilometer van de aankomst kwam Hayden bij mij met de vraag of ik zou sprinten voor de zege. Maar ik had zijn vraag niet goed begrepen en dacht dat hij vroeg of ik kon sprinten. Ik heb toen nee gezegd, want ik ben geen sprinter. Op 300 meter van de streep plaatste ik mijn versnelling en won ik de koers. Ik snap eigenlijk niet wat hem bezielde, want dit is de grootste eendagskoers van Engeland, natuurlijk ging ik sprinten!"

Disgraceful Behaviour. pic.twitter.com/OwrlcMZu2p

— Adam Blythe (@AdamBlythe89) 23 april 2017

Bij ONE Pro Cycling, de ploeg van dader en nummer twee Hayden McCormick, zaten ze na afloop meet de gebakken peren.

Statement

De Britse ploeg pakte dan ook uit met een statement: "We zijn ons voor de volle 100% bewust van wat er gebeurd is. We willen ons bij de organisatie van de wedstrijd, Dan Fleeman, Metaltek-Kuota en alle wielerfans en supporters dan ook oprecht verontschuldigen. Dergelijke fratsen tolereren we hoegenaamd niet en we zullen deze kwestie intern zeer ernstig aanpakken."