Komt Eva terug nu Mourinho is vertrokken?
i

Proshots

Komt Eva terug nu Mourinho is vertrokken?

admin • 19:38, 17-12-2015 / Laatste Update: 13:11, 07-01-2024

Nu José Mourinho is ontslagen bij Chelsea ligt de weg vrij voor een terugkeer van Eva Carneiro. De veel te knappe fysiotherapeute werd door de Portugees verbannen en was bezig met het aanspannen van een rechtszaak tegen hem. Wat is er toen allemaal misgegaan? En is er, nu Mourinho is ontslagen, weer plek voor haar in Londen?

Het begon allemaal op 8 augustus 2015. Chelsea speelde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Swansea City en vlak voor tijd raakte Eden Hazard geblesseerd. Carneiro snelde naar de speler, die lag te kermen van de pijn, toe. Mourinho was hier echter niet van gediend. Chelsea stond al met tien man (na een rode kaart van keeper Thibaut Courtois) en Hazard moest door deze actie van de fysiotherapeute naar de kant. De Londenaren stonden nu met z'n negenen en dat was niet naar de zin van de Portugees. Bovendien was de Belgische sterspeler volgens The Special One alleen maar wat moe en had hij helemaal geen blessure.

In case you haven't yet seen Jose Mourinho losing the plot when Eva Carneiro went onto the pitch... https://t.co/YBNJ0v7rKm

— Paddy Power (@paddypower) 11 augustus 2015

Sollicitatie Lineker

Mourinho besloot Carneiro om deze actie te verbannen. Op papier was ze nog steeds de clubarts, maar de knappe Gibraltarese mocht niet aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. Daarnaast waren de hotels verblijven waar de selectie van Chelsea verbleven ook verboden terrein. De club zat nu dus wel zonder fysiotherapeut. Match of the Day-presentator en oud-voetballer Gary Linker besloot daarom te solliciteren naar haar baan.

Might apply for the Chelsea doctor's job given the applicant must understand football. Not sure if any medical knowledge is required.

— Gary Lineker (@GaryLineker) 12 augustus 2015

Aanklacht

Carneiro kreeg veel bijval van fans en prominenten uit de (Engelse) voetbalwereld. Ze vonden het allemaal belachelijk dat Mourinho tegen haar tekeer was gegaan. Chelsea was zelf ook geschrokken en wilde graag dat Carneiro terug zou keren. Zelf vond de fysiotherapeute dat ze was gediscrimineerd en besloot de Portugees voor de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond te slepen. De FA oordeelde echter dat hier geen sprake van was en deelde geen straf uit. Na deze uitspraak werd Carneiro door Chelsea op non-actief gezet. Als tegenaanval beraadde de 42-jarige schone zich op juridische stappen.

Slippertje met speler

Ondertussen doken de Engelse tabloids in het privé-leven van de fysiotherapeute. Zo wist The Sun een interview te regelen met een ex-vriendje van de vrouw uit Gibraltar. Ene Rupert Patterson-Ward vertelde dat hij vijftien maanden lang een relatie met Carneiro had, maar dat ze ondertussen 'met een speler van Chelsea zou hebben geslapen'. Ook zou ze regelmatig hebben gelachen om het salaris (40.000 euro per jaar) van Patterson-Ward.

Interesse en rechtszaak

Na drie maanden zat Carneiro nog steeds zonder club en langzaamaan begonnen er aanbiedingen binnen te komen. Zo zou vooral Charlton Athletic Carneiro graag aan de medische staf willen toevoegen. De club uit de Championship wilde wel eerst de uitspraak van de mogelijk rechtszaak die Carneiro ondertussen had aangespannen tegen Mourinho afwachten.

Ontslag Mourinho en mogelijke terugkeer onder Guus

Sindsdien is er niks meer vanuit het kamp-Carneiro vernomen. Wel kwam op donderdag het bericht naar buiten dat Mourinho is ontslagen als coach van Chelsea. De Londenaren staan zestiende in de Premier League, met maar één punt boven de degradatiestreep.

Nu de Portugees is vertrokken en de zachtaardige Guus Hiddink het seizoen mogelijk afmaakt, ligt de weg weer volledig open voor Carneiro. Nu haar 'aartsvijand' op Stamford Bridge is vertrokken zal de tijd ons leren of ze open staat voor een terugkeer. Tot die tijd moeten we het maar doen met deze beelden:

Door: Timme Wolgen