LOL: Inwoners Rio krijgen vakantiedag om verkeerschaos te voorkomen

LOL: Inwoners Rio krijgen vakantiedag om verkeerschaos te voorkomen

admin • 19:47, 02-08-2016 / Laatste Update: 13:23, 05-01-2024

Wat een puinhoop is het toch in Rio de Janeiro. De stad barst op een normale werkdag al uit zijn voegen en nu de Olympische Spelen in de Braziliaanse miljoenenstad gaan beginnen, staat het verkeer al helemaal vast. Om ervoor te zorgen dat de wegen iets ontlast worden, kondigt de burgemeester een opmerkelijke maatregel aan: inwoners krijgen een extra vakantiedag!

Donderdag zijn alle officiële instellingen, scholen en universiteiten dicht zodat de files iets minder extreem zijn.

2,5 uur reistijd

Een ritje van het centrum van Rio de Janeiro naar het atletendorp is slechts 35 kilometer, maar kost volgens The Washington Post inmiddels tweeënhalf uur reistijd. Het bedrijf TomTom becijferde al eens dat enkel in Mexico Stad, Bangkok en Istanboel mensen vaker en langer in de file staan dan in Rio.

Half miljoen bezoekers

De wegen moeten de komende weken een half miljoen bezoekers, die enkel voor de Spelen komen, gaan verstouwen, zo is de verwachting. Speciaal voor de Spelen is er op de grote wegen een Olympic Lane waarover enkel atleten en technische teams mogen rijden. Een boete voor het ongeoorloofd gebruiken van deze weg bedraagt iets meer dan 400 euro.