LOL! Olympisch curlingkampioen is 'extreem dronken' en moet World Cup verlaten
i

AFP

LOL! Olympisch curlingkampioen is 'extreem dronken' en moet World Cup verlaten

admin • 20:37, 19-11-2018 / Laatste Update: 21:23, 04-01-2024

Een Canadees topcurlingteam, aangevoerd door olympisch kampioen van 2014, Ryan Fry, is gisteren vanwege ‘extreme dronkenschap’ uit een World Cup-toernooi gezet.

In Canada is de curlingrel groot nieuws. Topspelers Jamie Koe, Ryan Fry, Chris Schille en DJ Kidby werden gisteren uit de Red Deer Curling Classic gezet vanwege ‘onacceptabel gedrag’, waaronder ‘extreme dronkenschap'. De organisatie greep in na aanhoudende klachten van tegenstanders en publiek.

Scheldend de baan op

,,Dit was een onhoudbare situatie. Ze stonden op het punt aan een wedstrijd te beginnen, terwijl ze vloekend en tierend de baan opkwamen. Ze waren overduidelijk onder invloed van alcohol. Dat was voor ons het signaal in te grijpen‘’, zo liet Wade Thurber weten aan CBC Sports.

Kleedkamer slopen

,,Ook waren er flinke vernielingen aangericht in de kleedkamer. Andere teams klaagden bovendien dat hun spullen door de kleedkamers werden gesmeten."

Sorry...

De 4 spelers hebben inmiddels gezegd dat het hen vreselijk spijt. ,,Dit gedrag was niet goed te praten”, zei Fry, de olympisch kampioen van 2014. ,,Ik wil me bij iedereen verontschuldigen, de fans, de andere deelnemers en de organisatoren van de Red Deer Curling Classic."

pic.twitter.com/Qbpx4b5yXg

— David Sciacero (@DavidSciacero) 18 november 2018