Snookeraar rijdt 250 kilometer om naar verkeerde Barnsley en wordt uit toernooi gegooid

Trevor Wagener • 21:03, 05-10-2019 / Laatste Update: 23:05, 04-01-2024

Snooker-eindbaas Neil Robertson heeft een lelijk foutje gemaakt. De Australiër moest voor de World Open tegen Ian Burns in het Engelse Barnsley spelen, maar reed naar het verkeerde plaatsje dat ook Barnsley heet. Het koste hem een plek in het toernooi.

De 37-jarige Robertson reed nietsvermoedend naar het dorpje in Gloucestershire, Engeland, maar daar bleek heel het evenement niet te worden gehouden. Hij reed maar liefst bijna 250 kilometer de verkeerde kant op.

Verschil van dag en nacht

Hij verwarde het kleine dorp met het grote Barnsley. Ter vergelijking: waar Robertson heen reed, wonen 209 mensen. Dat zijn er maar liefst 91.000 minder dan er in het grote Barnsley wonen.

Op het moment dat hij zijn foutje doorhad, had hij geen tijd meer om naar het 'goede' Barnsley te rijden. Gevolg: de toernooi-baas had geen andere keus dan hem uit het toernooi te knikkeren. Burns kreeg hierdoor een walkover en was zonder te spelen een ronde verder.

'Niet mijn schuld'

Robertson tweette cynisch over zijn fout. "Hopelijk kan ik dit seizoen nog een wedstrijd spelen, dan wel afmaken." Ook schoof hij al grappend de schuld van zijn fout in de schoenen van een kameraad. "Normaal gesproken rijdt een vriend van mij me altijd naar wedstrijden, maar hij ging deze keer naar een Challenge Tour-evenement." Lekker gewerkt, pik.

A friend always drives me to qualifiers but he selfishly entered a challenge tour event this weekend😜

— Neil Robertson🌱 (@nr147) October 4, 2019