Curlingmannen verliezen van China, Spelen alleen in theorie nog haalbaar
i

ANP

Curlingmannen verliezen van China, Spelen alleen in theorie nog haalbaar

Martijn Baars • 18:20, 07-12-2017 / Laatste Update: 21:32, 12-12-2023

De droom van de Nederlandse curlingmannen om naar de Olympische Spelen in Pyeongchang te gaan, zal waarschijnlijk een droom blijven. De Nederlanders namen het in hun 4e wedstrijd van het kwalificatietoernooi op tegen China, maar die bleken een maatje te groot (7-5).

Het toernooi liep toch al niet zo lekker voor de Nederlanders, want er werd al 2 keer verloren en 1 keer gewonnen.

Er op of eronder

Door het slechte begin aan het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) was deze 4e wedstrijd van cruciaal belang om nog kans te maken op de Spelen. Dan moest er gewonnen worden van koploper China. Maar meteen al in de 1ste end maakten de Chinezen 3-0. Vanaf dat moment moest Nederland in de achtervolging.

Gelijk

De curlingmannen sprokkelden puntjes en in het 7e end maakte Nederland zelfs gelijk (4-4). De hoop die dat gaf, duurde helaas niet lang. De Chinezen lieten meteen zien waarom ze bovenaan staan en maakten in de 8ste end meteen weer 2 punten (6-4). Vanaf dat moment speelden de Chinezen het professioneel uit en werd het uiteindelijk 7-5.

Hele kleine kans

Ondanks het verlies heeft Nederland nog een hele kleine kans om zich te plaatsen voor de Olympische spelen. Omdat koplopers China, Denemarken en Italië ook al een wedstrijd verloren, kan het in theorie nog, Die kans is echter bijzonder klein.

OKT

Het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Tsjechische Pilsen wordt gehouden met acht landen: China, Denemarken, Duitsland, Italië, Tsjechië, Finland, Nederland en Rusland. Omdat koplopers Om plaatsing voor de Olympische Spelen af te dwingen is een plaats bij de bovenste twee landen noodzakelijk. Nederland staat op een gedeelde 6e plaats.