17-jarige Justin van Tergouw jeugdwereldkampioen bij de BDO (video’s)

11 januari 2018

Youtube

Justin van Tergouw heeft op indrukwekkende wijze de jeugdwereldtitel bij de BDO gewonnen. De 17-jarige Nederlandse darter won in de finale op Lakeside met 3-1 in sets van zijn Ierse tegenstander Killian Heffernan.De 15-jarige tegenstander van Van Tergouw begon nog prima. Hij pakte de eerste set meteen af van de Nederlander. Een 156-finish was knap, maar Van Tergouw deed er nog een schepje bovenop met een heerlijke 170-finish.

131-finish tekenend
Van Tergouw raakte geen moment in paniek en gooide ijzersterk door. Zijn tegenstander daarentegen begon zijn pijlen op de dubbels op kilometers afstand te missen. Een 131-finish in het begin van de 4e set was meteen tekenend voor het sterke spel van Van Tergouw, die nog geen bijnaam heeft. Hij gooide de wedstrijd zeer knap uit met een 132-finish.

De nieuwe Van Gerwen
Van Tergouw wordt door Nederlandse en buitenlandse kenners genoemd als dé Nederlandse opvolger van Michael van Gerwen in de toekomst. Hij is in ieder geval een stapje verder. Van Gerwen werd namelijk nooit jeugdwereldkampioen. Van Tergouw werd het vorig jaar voor het eerst en verdedigt zijn titel nu dus met succes.