Andy ‘Viking’ Fordham: ‘Ik zou graag nog op Lakeside spelen’

11 november 2015

Darter Andy Fordham maakte afgelopen weekend zijn rentree op een groot televisietoernooi. De Engelsman, die enorm afviel en afkickte van een alcoholverslaving, deed mee aan de Grand Slam of Darts. De publiekslieveling overleefde de groepsfase niet.

Andy ‘Viking’ Fordham verloor zijn eerste wedstrijd van Adrian Lewis met 5-2. In zijn tweede wedstrijd versloeg hij Wayne Jones. De laatste wedstrijd tegen Michael Smith verloor ‘The Viking’ weer met 5-2 waardoor hij uit het toernooi lag.

Lakeside
Fordham hoopt na dit toernooi nog een keer te spelen op Lakeside, het wereldkampioenschap van de BDO (British Darts Organisation). “Een paar mensen hebben gezegd dat ik aan de slag moest gaan bij de PDC, maar ik zou zo graag nog een keer op Lakeside willen spelen”, laat de Engelsman weten in gesprek met BBC Sport. “Ik heb nu kleinkinderen en ik hou ervan om ze te zien.”

Publiek
De winnaar van het toernooi in 2004 heeft sinds 2006 niet meer op Lakeside gespeeld. “Het vraagt veel van me. Ik weet nu dat ik een hoger niveau aankan. Ik wil gewoon zo doorgaan.” Fordham vond het publiek ‘ongelooflijk’. “Als ik ooit terug kom, dan kom ik als een raket!”

Lees ook: Twee Nederlanders door bij Grand Slam of Darts, PDC domineert weer
Lees ook: Statistieken zijn duidelijk: Neymar beter dan Ronaldo
Lees ook: Benzema over sekstape Valbuena: ‘Je ziet alles’