Bunting verzuimt te winnen en Webster gaat er met winst vandoor

17 december 2016

Lawrence Lustig/PDC

Steven Bunting zal teleurgesteld terugkijken op het WK. Tegen Darren Webster leek hij meerdere malen op rozen te zitten, maar kon de 7 matchdarts niet verzilveren. Webster kwam meerdere malen terug en trok na een bloedstollend einde aan het langste eind.


Hoge check-outs
In de eerste set van de wedstrijd ging met name Darren Webstar goed van start. Met een gemiddelde van tegen de 100 had hij niet te klagen, maar hij wist dat niet te bekronen met de setwinst. De eerste twee legs gingen tegen de darts in en daarna ging het even los. Bunting finishte met 118, Webster maakte 2-2 dankzij een 140 check-out. Vervolgens pakte Steven Bunting toch de set, door een 79-finish uit te gooien.

Bunting
In de tweede set lag de druk bij Webster, want hij begon de set en keek tegen een achterstand aan. Hij moest 'm dus winnen. Bunting ging er al meteen met de eerste leg tegenaan, dus Webster moest. In de daaropvolgende legs moest Webster dus vol aan de bak en breakte uiteindelijk via 37 terug naar 2-2. Zijn eigen leg hield hij en daardoor werd het 3-2 in legs.

Na de tweede set wisselde Bunting van pijlen. Dat betaalde zich ook meteen uit, want The Bullet nam afstand van Webster, die de dubbels miste. Op een belangrijk moment breakte Webster via een hele fraaie 157-finish en hij pakte door, want hij won ook de vierde leg. Bunting liet het niet gebeuren dat hij 3 legs op rij zou verliezen, dus pakte hij via Bulls Eye de derde set met 3-1.

Webster heeft de smaak te pakken
In de vierde set van de wedstrijd was Darren Webster helemaal los. De Demolition Man pakte drie legs op rij. Dat deed hij op zeer fraaie wijze. De tweede met een 12-darter en de derde met een knappe 157-finish.

De allesbeslissende set begon goed voor Bunting. Via een 60-finish hield hij zijn eigen leg en pakte ook door. In de leg van Webster stond hij op een cruciale 41, waardoor Webster een hoge finish uit moest gooien. Dat deed hij niet, waardoor Bunting op een belangrijk moment in de wedstrijd breakte. Webster brak nog wel, maar Steven Bunting stond op 42 en miste twee matchdarts. Webster greep zijn laatste kans en maakte gelijk (2-2). Bunting kwam op 3-2, maar de laatste set moet bij twee legs verschil gewonnen worden. Na 9 darts stond hij op dubbel 8, maar die kreeg hij in 3 pijlen niet uit. Webster lukte het ook niet, maar Bunting miste matchdart op matchdart en liet hem toch weer terugkomen tot 3-3 in legs.

Darren Webster knokte zich wederom terug. Won de daaropvolgende leg en wist via 66 ook nog de wedstrijd te pakken. Bunting liet Webster maar in leven en vliegt er voor de eerste keer uit in de eerste ronde op een WK.

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70