Check hier de loting van de bijzondere World Grand Prix Darts

Lawrence Lustig/PDC

admin • 14:24, 18-09-2018 / Laatste Update: 23:44, 05-01-2024

De tegenstanders voor de Nederlandse Darters zijn bekend! De World Grand Prix Darts speelt zich af in Dublin van 30 september tot 6 oktober. Check hieronder de 1e ronde met maar liefst 6 Nederlandse darters.

De tegenstander van Michael van Gerwen werd als 1e uit de zak getrokken. Steve Lennon wordt de tegenstander van de huidige nummer 1 van de wereld. Raymond van Barneveld gaat tegen Ricky Evans spelen. De andere wedstrijden zijn:

Tekst gaat onder tweet verder

The draw for the 2018 @unibet World Grand Prix has been made.

— PDC Darts (@OfficialPDC) September 18, 2018

Dubbels gooien

De World Grand Prix Darts in Dublin is een speciaal toernooi. Normaal is de 1e zet van iedere darter om 180 te gooien en zo snel mogelijk op een finish te komen. In Ierland werkt het net even wat anders. Het is namelijk de regel dat je eerst een dubbel moet gooien voordat je verder mag gaan.

Dit zorgt soms voor frustraties bij de darters, omdat je al mijlenver achter kan komen. Zo gooide Gurney vorig jaar in de finale pas met zijn 3e pijl raak (dubbel 16) en zijn concurrent Whitlock al met de 1e pijl raak (dubbel 20).

Prijzenpot

De winnaar van dit toernooi moet een extra sporttas meenemen voor het prijzengeld. Degene die op 6 oktober in de finale wint, gaat naar huis met een bedrag van 100.000 pond (112.415 euro). De nummer 2 gaat natuurlijk ook niet met lege handen naar huis, want die krijgt ook nog eens een lekker bedrag van 45.000 pond (iets meer dan 50.000 euro). Als je zelfs het toernooi hebt gehaald, krijg je een geldbedragje gestort: 5000 pond (ruim 5500 euro).

Debacle

In 2017 ging Daryl Gurney verrassend genoeg met de overwinning naar huis. De Noord-Ier won met 5-4 van Whitlock. Het was niet echt het toernooi van de Nederlanders. Michael van Gerwen werd in de 1e ronde al uitgeschakeld door de Schotse John Henderson.

Diezelfde Henderson gooide in de kwartfinales ook Raymond van Barneveld naar huis. Benito van de Pas haalde ook de kwartfinales. Hij won eerst van de Spanjaard Cristo Reyes en daarna van Welshman Gerwyn Price, maar moest het tegen de uiteindelijke finalist Simon Whitlock afleggen.