🎥 | Gary Anderson met moeite naar kwartfinale na foutenfestijn tegen Robert Thornton

14 november 2019

Robert Thornton en Gary Anderson gooiden een leuke pot darts in de 8ste finale van de Grand Slam of Darts 2019. Uiteindelijk was het Anderson die aan het langste eind trok: 10-8!


In het 1e deel van de wedstrijd verliep alles prima voor Thornton. Hij brak Anderson en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Dit werd uiteindelijk zelfs 4-1 en dat deed hij op een mooie manier. Met een lekkere 117 finish hielp hij zichzelf in het zadel!
Gekke Gary
Anderson kon het hier niet bij laten en liet het niet gebeuren dat Thornton verder uitliep. Hij brak terug en vocht zichzelf terug naar 4-4 (check de video hierboven!). In de 9e leg strooiden beide heren met hoge scores, maar na wat gekloot op de dubbels pakte Anderson zijn 4e leg op een rij en bracht de stand op 5-4.

Een leg later lag het qua scores iets lager, maar toonde Thornton zich zwakjes op de dubbel. Zo verloor hij het 2e deel weliswaar ook met 4-1 in legs, en zette de stand op 6-4. Comeback-kid!
Gelijkopgaand
Hierna liet Anderson zien dat hij rustiger kon gooien dan Thornton, die soms wat onrustig en gepanikeerd oogde. Anderson liep uit naar 7-5 en vond geleidelijk aan zijn triples. In leg 13 oogde Thornton weer wat kalmer en dat betaalde zich uit in de legwinst. Hij zette de stand op 7-6 en bleef zo in de wedstrijd. Sterker nog: met een 2e 100+ finish brak hij Anderson terug: 7-7!

In de laatste legs hing het erom. In leg 15 miste Thornton een mooie 100+ finish waarna Anderson de klus klaarde vanaf 50 en Thornton de-break verwezenlijkte: 8-7. Wéér volgde de leg erna een break, de 3e op een rij in de wedstrijd. Thornton mocht terugkomen voor tops en slaagde bij zijn 2e poging: 8-8, spannend!
Einde
Beide heren realiseerden zich dat zij niet te veel foutjes mochten maken en geen kansen mochten laten liggen. Thornton maakte een verkeerde keuze in de loop naar zijn finish en faalde, waarna Anderson 54 uitgooide via 14 en tops. De Schot mocht in zijn eigen leg voor de wedstrijd gooien. Hij miste nog 3 matchdarts, mocht terugkomen en maakte na veel foutjes korte metten met Thornton. Finished!