Klaasen mogelijk 2 keer in actie op 1e WK-dag: ‘Voordeel dat ik bij winst een goed gevoel heb’

30 november 2019

ANP

Darter Jelle Klaasen kan misschien 2 keer aan de oche staan op de openingsavond van het PDC WK Darts 2020. The Cobra opent het toernooi met een duel uit de 1e ronde tegen Kevin Burness.


Bij winst op de Noord-Ier speelt Klaasen op dezelfde avond nog tegen titelverdediger Michael van Gerwen. Een Nederlandse clash lijkt dus voor de hand te liggen. De voormalig Lakside-kampioen wil zeker niet te makkelijk denken over zijn 1e tegenstander.

Alle kanten op
"Ik heb wel eens op de Pro Tour tegen hem gegooid en won vervolgens mij redelijk makkelijk. Maar ik heb hem ook goede wedstrijden zien gooien, dus het is niet iemand die je moet onderschatten", vertelde Klaasen tegen RTL7darts over Burness.

De Nederlander benadrukte daarna dat zijn loting voor de 2e ronde een stuk moeilijker is. "Dat is de zwaarste loting die er is, je weet dat je op je best moet gooien." Toch zag Klaasen meteen 2 mogelijke lichtpuntjes voor een eventueel duel tegen zijn landgenoot.

Groei
"Ik denk dat als je de 1e ronde wint, wel een voordeel hebt dat je al een wedstrijd in de benen hebt en dat je waarschijnlijk met een goed gevoel die 2e wedstrijd in gaat. Voor Michael is het zijn 1e ronde, dan is hij vaak op de toernooien het minste. Hij heeft altijd wel dat hij groeit in het toernooi."