Van Barneveld is alweer bijgedraaid: ‘Hij wil absoluut doorgaan’

29 maart 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld is na een nachtje slapen alweer teruggekomen op zijn besluit om per direct te stoppen met darten. Althans, dat zegt zijn manager Jaco van Bodegom. "Ik verwacht dat hij gewoon doorgaat. Hij staat volgende week zaterdag gewoon weer te spelen", zegt Van Bodegom tegen NUsport.


Ook tegen de NOS bevestigt Van Bodegom dat Van Barneveld zijn pijlen nog niet aan de wilgen gaat hangen. "Na de persconferentie heb ik in de auto met hem gepraat en vanochtend heb ik hem nog 1,5 uur aan de telefoon gehad. Inmiddels is hij weer wat bij zinnen gekomen. Hij wil absoluut doorgaan."

Barney verloor donderdagavond met 7-1 van Michael van Gerwen. Woensdag kreeg hij al met dezelfde cijfers klopt van Daryl Gurney. Na afloop van de partij tegen MvG kondigde Barney aan per direct te willen stoppen. Van Bodegom zag zich toen al genoodzaakt om een beetje terug te krabbelen met een berichtje via het Twitteraccount van de 52-jarige Hagenaar.

Gehandeld uit emotie
Van Bodegom kent Van Barneveld als geen ander en weet dat na een nachtje slapen alles anders kan zijn. Tegen NUsport zegt hij: "Ik ken hem heel goed. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat hij na een dramatisch verlies als eerste riep dat hij ging stoppen. Dat was ook nu weer het geval. Hij heeft te veel gehandeld vanuit de emotie."

En dus verwacht Van Bodegom dat Barney volgende week zaterdag 'gewoon' weer aan de oche staat. Eerst neemt de darter - die de afgelopen weken veel in het nieuws was vanwege de scheiding met zijn vrouw Silvia en zijn nieuwe romance met de Engelse Julia Evans - een paar dagen vrij.

'Trotse man met een groot ego'
"De afgelopen week was 1 groot drama voor Raymond. Hij stond in alle roddelbladen. Dat eiste zijn tol. Dat probeerden we zoveel mogelijk naar de achtergrond te drukken, maar vanavond kwam alles eruit", aldus Van Bodegom over al die gebeurtenissen de afgelopen weken.

"Raymond voelde zich vernederd. Hij is een trotse man met een groot ego. Normaliter vertrekken we na de wedstrijd naar het hotel, trekt hij op bed de dekens over zijn hoofd om uit te huilen en zien we de volgende dag meer perspectief en gaan we verder. Dit keer ging het wat anders."