Michael van Gerwen baalt na zwakke beurt tegen Humphries: ‘Zuur, gewoon klote’

19 november 2022

Micheal van Gerwen kende tot zaterdagavond een uitstekende Grand Slam of Darts, maar in de kwartfinale tegen Luke Humphries ging het mis. De Nederlander gooide dit keer het trippeltje of dubbeltje net niet en dat kostte hem de kop. Na afloop legde hij bij Viaplay vooral de schuld bij zichzelf neer.


"Gewoon onnodig", begon Van Gerwen zijn verhaal. "Ik voelde me niet zo lekker als de dagen ervoor. Probeerde nog wel in mijn ritme te komen, maar was er niet. Ik probeerde van alles, alleen het werkte allemaal niet."

Grote finishes
Dus liep Van Gerwen constant achter de feiten aan en het hielp ook niet dat Humphries drie 100 finishes boven de 100 in het bord knale. "Hij gooide vieze finishes op de belangrijke momenten, dus credits naar hem", complimenteerde Van Gerwen zijn tegenstander. "Maar dit is totaal onnodig en dat heb ik allemaal aan mezelf te danken."

De nederlaag zat Van Gerwen diep, zo valt ook te zien in de video hierboven. "Het was er gewoon niet, ik heb m'n stinkende best gedaan...", aldus Van Gerwen, die op dat moment even naar de juiste woorden zocht. "Het is zuur, gewoon klote."