Niels Zonneveld verliest finale Q-School, maar wint toch tourkaart

17 februari 2021

BSR Agency

Niels Zonneveld is er de komende 2 jaar bij op het PDC-circuit! De Nederlandse darter moest hem na vorig seizoen inleveren, maar pakte op Q-School het ticket alweer terug. Zonneveld verloor wel de finale van Boris Koltsov (6-4). Toch harkte Zonneveld genoeg punten binnen om via de Q-School Order of Merit een tourkaart te bemachtigen.


Daarmee werd hij de 3e Nederlander die zich verzekerd heeft van een tourkaart. Eerder wonnen Geert Nentjes (als dagwinnaar) en Raymond van Barneveld (via de ranglijst) er al eentje.

Sterke dag
Zonneveld stond al in de top-8 van de Q-School Order of Merit maar had natuurlijk een goed resultaat nodig om zeker te zijn van een tourkaart. Dat lukte! Hij begon de dag met overwinningen tegen Thomas Junghans (6-3) en de Belg Ronny Huybrechts (6-2).

Daarna volgden zeges tegen Christian Jentschke (6-2) en Patrick Bulen (6-3). Na de overwinning op Bulen verzekerde Zonneveld zich van een tourkaart. Toch ging Zonneveld vrolijk door met winnen op de laatste dag van Q-School. Hij knikkerde Van Barneveld (6-5) uit het toernooi en won in de halve finale van Robert Marijanovic (6-4). In de finale was uiteindelijk Koltsov te sterk. Hij werd de 1e Rus ooit met een tourkaart.