Van Barneveld wint 6e speelronde A Night at the Darts en deelt 2 whitewashes uit

19 april 2020

BSR Agency

Na 4 speelavonden lang de groepswinst aan zijn neus voorbij te hebben zien gegaan, heeft Raymond van Barneveld tijdens speelronde 6 van ‘A Night at the Darts’ dan eindelijk de bovenste plek voor zich opgeëist. Barney won 3 van de 4 partijen en troefde David Evans op legsaldo af. Wessel Nijman voert na week 1 de stand aan.


Nijman (won 3 keer), Evans en Scott Mitchell verdeelden eerder in de week de overwinningen, terwijl de na het afgelopen WK als prof gestopte Van Barneveld net als Martin Adams en Ritchie Edhouse nog op zeges wachtte. De 5-voudig wereldkampioen begon de avond met een ruime winstpartij tegen zijn 19-jarige landgenoot Nijman (5-1), al was zijn gemiddelde alles behalve geweldig.

2 keer dikke winst
Na een nipte nederlaag tegen Evans (4-5), van wie hij deze week niet kon winnen, gooide Van Barneveld tegen voormalig Lakeside-kampioen Mitchell zijn beste partij van de avond. Dankzij een torenhoog gemiddelde van 108,91 kwam Scotty Dog er niet aan te pas: 5-0.

Wat aan het einde van de avond enkel nog restte voor Van Barneveld was een partij tegen oude rot Martin Adams. Zou hij die winnen, dan was de groepswinst op de 6e avond voor de Hagenaar. En dat gebeurde, want ook Wolfie ging met 5-0 zitten.

Nijman pakt de winst
Na 6 speelavonden sluit de indruk makende Nijman week 1 van ‘A Night at the Darts’,  een initiatief van managementbureau Modus, winnend af. Bij dit geïmproviseerde event strijden elke avond 5 darters tegen elkaar, 1 speler krijgt telkens rust.