Waarom dit jaar nog maar 5 in plaats van 6 World Series worden georganiseerd

15 juni 2019

Lawrence Lustig/PDC

We waren gewend dat de PDC de dartsfans ieder jaar met 6 World Series of Darts verwende, maar dit jaar staan er maar 5 op de kalender. Het is een noodgedwongen keuze, legt directeur van de PDC Matthew Porter uit.


Helaas zit de dartskalender al bomvol en is het gewoon niet mogelijk om er nog een 6e World Series in te proppen. "Er zijn heel weinig momenten waarop we de World Series kunnen organiseren. We kunnen niet in maart, want dan zitten we in de Premier League. In oktober is niet mogelijk want dan hebben we veel tv-evenementen", zegt hij tegen Live Darts. Het is dus zoeken naar een gaatje waar het dan eventueel kan passen.

Rekening houden met Ramadan
Als het aan de dartsbond ligt, zouden ze graag eens naar het Midden-Oosten gaan. Maar daar heb je weer heel andere factoren die roet in de planning gooien. "In het Midden-Oosten moet je rekening houden met de Ramadan. In die periode kan je geen licentie krijgen voor een evenement daar."

Even geen China meer
In de afgelopen jaren was de PDC ook wel in China te vinden, maar dat is even op een laag pitje gezet. "Het liep niet zo goed als het gekund had. We hebben daar een paar jaar overgeslagen om alles weer op een rijtje te zetten." Al met al is het volgens Porter aan 'ongelukkige omstandigheden' te wijten dat er geen 6e World Series is.

Wanneer zijn die 5 World Series?
Die 5 keer dat de World Series dan worden gespeeld, moeten we er ook maar extra veel van genieten. Om dat te kunnen doen, moet je de onderstaande data alvast in de agenda zetten.

4-5 juli - US Masters, Las Vegas
12-13 juli - German Masters, Keulen
9-10 augustus - Brisbane Masters, Brisbane
23-24 augustus - Melbourne Masters, Melbourne
23-24 augustus - NZ Masters, Hamilton

En dan blijft alleen de grote finale nog over. Die is in Nederland! Van 1 tot en met 3 november wordt in Amsterdam uitgemaakt wie de winnaar wordt van de World Series of Darts.