Wow! Players Championship 23 sneuvelt alle records en is ‘beste toernooi ooit’

11 september 2019

ANP

Je kunt er altijd over discussiëren welk dartstoernooi het meest prestigieus is om te winnen. De 1 noemt het WK en de ander hecht misschien meer waarde aan een toernooi die de hoogste gemiddeldes produceren. Degenen die in het laatste kamp zitten worden op basis van statistieken op hun wenken bediend. Het blijkt namelijk dat het 23ste Players Championship voor uitzonderlijk hoge scores heeft gezorgd.


Een tweet van TheRedBit180 - die zich vooral met de statistieken rondom het darts bezig houdt - laat zien dat een recordaantal van 43 keer het gemiddelde boven de magische grens van 100 punten eindigde. Sterker nog: in de 1e ronde verloren al 5 spelers die weliswaar boven de 100 zaten.

Gemiddelde van het toernooi
Bij deze mooie cijfers blijft het niet, want het gemiddelde over het hele toernooi stijgt ook nog eens tot grote hoogtes. Of met andere woorden: de grootste hoogte. Na 97 wedstrijden stond dit gemiddelde op 93, wat niet alleen bizar knap is, maar ook nog eens een record.

Michael van Gerwen
Al met al prachtige cijfers, maar daar zal Michael van Gerwen verder lak aan hebben. Hij moest namelijk al in de kwartfinale het hoofd buigen voor Peter 'Snakebite' Wright, met 6-5. De uiteindelijke winnaar van het toernooi was de Portugees Jose de Sousa, die met 8-1 van Gerwyn Price won.