🎯🎥 | John Henderson zegt sorry na slecht Premier League-optreden: 'Teleurstellend'

Trevor Wagener • 19:23, 07-02-2020 / Laatste Update: 18:05, 07-01-2024

Darter John Henderson ging donderdagavond, ondanks een heerlijke walk on, keihard onderuit in de Premier League of Darts. Nota bene in zijn thuiswedstrijd in Aberdeen verloor hij kansloos van Nathan Aspinall: 7-3. De Schot zei na afloop sorry voor zijn dramatische optreden.

Henderson mocht als challenger meedoen, net als vorig jaar. Toen hield hij Michael van Gerwen op een gelijkspel, maar tegen Aspinall ging het beduidend minder. Met iets meer dan 81 gemiddeld was zijn prestatie niet best.

Jammer

"Ik vind het erg teleurstellend. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het publiek. Het was verschrikkelijk wat ik liet zien", zei Big Hendo tegen Live Darts. The Highlander zei dat zijn slechte vorm door een gebrek aan wedstrijdritme kwam.

"Sinds het wereldkampioenschap (eind december) heb ik geen wedstrijd meer gespeeld. Ik kon de triples niet vinden en dat lukte Aspinall wel. De felicitaties gaan dus naar hem, hij heeft terecht gewonnen." De voormalig halvefinalist World Grand Prix genoot wel van zijn opkomst richting het podium.

(T)opkomst

"Aberdeen mag trots zijn op zichzelf, het was een geweldige walk on. Ik vind het alleen jammer dat ik ze geen mooi resultaat heb kunnen geven."