Jeffrey de Graaf de Filipijnse bietenbrug op bij WK darts
i

Lawrence Lustig/PDC

Jeffrey de Graaf de Filipijnse bietenbrug op bij WK darts

Robert Hüsken • 16:32, 19-12-2018 / Laatste Update: 02:33, 05-01-2024

Jeffrey de Graaf is uitgeschakeld op het WK darts. De Nederlander ging er in de eerste ronde af tegen Noel Malicdem uit de Filipijnen. Het was een bloedstollende strijd, waarin we eerlijk moeten zeggen dat de Filipijn de Nederlander vaak in leven heeft gehouden door de vele gemiste dubbels.

De Graaf - Malicdem 0-1

De Graaf won nog wel de eerste leg in de eerste set, maar daarna kwam Malicdem op stoom. De Filipijnse wervelwind trok de eerste set met 3-1 naar zich toe.

De Graaf - Malicdem 1-1

Ook in de tweede set pakte De Graaf de eerste leg. Hij brak Malicdem meteen en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 3-1.

De Graaf - Malicdem 2-1

Malicdem had het vizier in de derde set niet echt op scherp. Hij miste veel dubbels, maar kwam toch terug tot 2-2 in legs. De megaspannende beslissende leg ging naar De Graaf. En dit was echt te danken aan de falende Malicdem.

DE GRAAF NOW 1️⃣AWAY #WHDarts pic.twitter.com/xCJJ03phvQ

— PDC Darts (@OfficialPDC) 19 december 2018

De Graaf - Malicdem 2-2

Nog 1 set heeft De Graaf nodig om de tweede ronde te halen. Malicdem nam een 2-0 voorsprong in de vierde set, maar De Graaf brak terug (1-2). Wederom omdat Malicdem een stuk of duizend dubbels miste. De Filipijn herstelde zich op tijd en dwong met een 96-finish een vijfde set af: 1-3.

De Graaf - Malicdem 2-2

De spanning was enorm. Er werden amper nog hoge scores gegooid, want degene die deze set zou pakken, zou de wedstrijd winnen. Malicdem brak De Graaf in de eerste leg (0-1) en pakte met bullseye ook de tweede leg (0-2). Daarna was het kwaad geschied. Jeffrey de Graaf ging de Filipijnse bietenbrug op: 0-3.

Door de nederlaag is de kans groot dat De Graaf buiten de top-64 van de wereld valt en daarmee zijn tourkaart verliest. Dat betekent dat hij niet meer aan grote toernooien mag deelnemen. De Graaf staat nu nog 63ste. Het is bovendien de 6de keer dat De Graaf er in de eerste WK-ronde uitvliegt.