Mighty Mike grijpt de Europese macht na winst op Cross
i

ANP

Mighty Mike grijpt de Europese macht na winst op Cross

admin • 00:21, 30-10-2017 / Laatste Update: 11:56, 15-01-2024

Michael van Gerwen heeft het Europees kampioenschap darts gewonnen! In Hasselt ging het lange tijd gelijk op tegen zijn tegenstander Rob Cross, maar uiteindelijk had hij de betere hand en pakte hij de titel!

Beide heren hadden allebei een wat andere halve finale achter de rug, ook al op zondagavond gespeeld. Van Gerwen speelde een thriller tegen Anderson en Cross had een makkie tegen Gurney.

He's the three-time reigning champion... Can he make it a record fourth title in a row?

Here comes Michael van Gerwen! pic.twitter.com/MWpyYfwVa3

— PDC Darts (@OfficialPDC) 29 oktober 2017

Gaat gelijk op

De eerste 2 'eigen' legs werden gewoon behouden door de darttoppers. Cross gooide 'zijn' 3de leg in 140 uit. Niet slecht! De 4de leg brak Cross bijna Van Gerwen, maar hij miste 1 pijl op dubbel 18. Cross gooide zichzelf voor de pauze naar een 3-2 voorsprong. Het ging vooralsnog gelijk op.

140 OUT FROM CROSS!

He's looking confident so far, averaging near 114. #Unibet180 pic.twitter.com/zhFlCQAUam

— PDC Darts (@OfficialPDC) 29 oktober 2017

Wat een finish!

Na een leg voor Van Gerwen en een break, brak Cross hem weer terug. Daardoor maakte hij er weer een gelijke stand van: 4-4.  Gelukkig voor Mighty Mike brak hij daarna zijn tegenstander weer en maakte hij er 5-4 van. De wedstrijd ging op dat moment als een jojo op en neer, terwijl de eerste 6 legs vrij regelmatig verliepen. Cross gooide de break op 4-4 op een magistrale manier binnen. Hij raakte eerst de 1, maar maakte het tóch af!

SILLY, SILLY DARTS FROM ROB CROSS 😂

102 left, finds the one, yet still takes it out. Unbelievable! pic.twitter.com/wZhp7F7PwM

— PDC Darts (@OfficialPDC) 29 oktober 2017

Op de helft van de zenuwslopende wedstrijd gingen de mannen rusten met een 5-5 gelijke stand. Het kon dus nog alle kanten op in Hasselt! Na de rustpauze sloeg Van Gerwen een gaatje met zijn tegenstander. Hij pakte zijn eigen leg en brak Cross en zorgde daarmee voor een fijne 7-5 in legs.

Van Gerwen gaat lekker

Na die voorsprong leek Van Gerwen vól zelfvertrouwen en had hij Cross in de wurggreep. Gestaag pakten de 2 hun eigen legs, wat al snel een 8-6 stand in legs betekende. Totdat de Sloopkogel uit Vlijmen 1 kans kreeg op een break! Dubbel 16 en hop: 9-6. De winst was binnen handbereik voor de dartlegende.  Met die stand gingen de darters even rusten.

Daarna was het wel klaar. Mighty Mike gooide gemakkelijk de 10-6 en Cross begon zijn leg belabberd. Van Gerwen was daardoor erg dicht bij het Europees Kampioenschap! Toch had Cross nog een stuiptrekking in huis en maakte er 10-7 van. Daarna was het afgelopen. Michael van Gerwen pakte zijn eigen leg vrij gemakkelijk en mag nog een prachtige titel op zijn naam bijschrijven. Van Gerwen wint het EK!

🏆🏆🏆🏆

FOUR TIMES IN A ROW!!!

Michael van Gerwen is the @Unibet European Champion once again! pic.twitter.com/FnalPGzzqf

— PDC Darts (@OfficialPDC) 29 oktober 2017

Champion Michael van Gerwen lifts his @Unibet European Championship title high at the Ethias Arena in Hasselt.

What an achievement! pic.twitter.com/vqVkoQtzH6

— PDC Darts (@OfficialPDC) 29 oktober 2017