OFFICIEEL: Premier League of Darts gaat vanavond NIET door
i

Archieffoto ANP

OFFICIEEL: Premier League of Darts gaat vanavond NIET door

Robert Hüsken • 14:14, 01-03-2018 / Laatste Update: 10:38, 12-12-2023

De PDC heeft besloten dat de Premier League of Darts van deze donderdagavond in Exeter NIET doorgaat. Dat bevestigt de dartbond op de eigen website. De stad in het zuiden van Engeland ligt bedekt met sneeuw en de dartbond vindt het niet verantwoord om zoveel (dronken) mensen de straat op te sturen.

Deze wedstrijden gaan dus NIET door:

In Exeter geldt zelfs een code rood, vanwege de sneeuw en storm Emma. Ook de scholen in Exeter zijn dicht vanwege het slechte weer. Die blijven op vrijdag dicht, dus de Engelse kids hebben daar nu al weekend. Bovendien zijn er ook talloze vluchten geannuleerd van en naar het vliegveld van Exeter. De politie roept mensen in Exeter op om thuis te blijven en niet te gaan reizen.

Veiligheid boven alles

De Westpoint Arena biedt plaats voor 7.500 dartfans. Mensen die al een kaartje hadden, moeten contact opnemen met hun verkooppunt om hun geld terug te krijgen. Wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend. Darter Daryl Gurney laat op Twitter al weten het jammer te vinden, maar het wel te begrijpen. "Veiligheid gaat boven alles", twittert hij. Michael van Gerwen sluit zich daarbij aan. "Sorry voor iedereen, maar helaas is er geen andere optie."

Op vrijdag begint de UK Open, niet ver boven Exeter in Butlin's Minehead Resort, de PDC laat weten dat die wedstrijd vooralsnog gewoon doorgaat.