Schoolkinderen spelen potjes darts tijdens rekenles
i

Anp

Schoolkinderen spelen potjes darts tijdens rekenles

admin • 11:45, 24-01-2019 / Laatste Update: 12:29, 08-01-2024

Wie zegt dat darten niet gezond voor je is, moet even gauw voor straf in een hoekje gaan staan. De sport is namelijk hartstikke goed voor je! Misschien niet het meest voor je lichamelijke beweging, maar geestelijk word je er super slim van!

Dat hebben ze in Bunschoten goed begrepen. Daar krijgen basisschoolleerlingen eenmalig rekenles van dartsvereniging Double Bull Spakenburg. Want dat is niet alleen een stuk leuker dan een saaie rekenles, je leert ook nog eens rekenen in de praktijk!

Snelle test!

Snelle test: wat heb je gegooid als je triple 13, enkele bull en triple 19 gooit? Is nog best ff nadenken heh! Nou, dat is precies het idee, vond RTV Utrecht uit. "Als zo'n kind een triple 14 en triple 15 gooit, is het natuurlijk best moeilijk berekenen", zegt  initiatiefnemer Danny de Graaf.

"Elk kind dat gekomen is geven we een setje dartpijlen mee. En we bieden de scholen een dartbord aan zodat ze daar tijdens de rekenles gebruik van kunnen maken." Volgens RTV Utrecht stonden de meeste leraren eerst niet zo te springen over de rekenles bij een dartsvereniging. Maar nu zijn ze best enthousiast en stijgt het aantal aanmeldingen!