Van Gerwen na verloren finale: ‘Pijnlijke avond, maar dat hoort erbij’
i

EPA

Van Gerwen na verloren finale: ‘Pijnlijke avond, maar dat hoort erbij’

admin • 00:02, 02-01-2020 / Laatste Update: 11:13, 15-01-2024

Ook bij de 3e poging lukte het Michael van Gerwen niet om zijn wereldtitel te prolongeren. Na afloop van de verloren finale tegen Peter Wright keek de geslagen nummer 1 van de wereld vooral naar zichzelf. "Ik neem deze op de kin en de volgende keer sta ik er weer.”

"Iedere keer op belangrijke momenten mis ik een pijl op de dubbel en dat soort dingen mogen gewoon niet gebeuren”, begon Mighty Mike zijn nabeschouwing voor de camera van RTL 7. "In de 8e set bijvoorbeeld, gooi ik een slechte laatste leg. Als je dat soort dingen op zulke momenten al doet tegen iemand die gewoon fantastisch staat te gooien, dan mag je ook geen aanspraak maken op de titel.”

"Ik kan het alleen maar mezelf kwalijk nemen en niemand anders”, vervolgde hij na de WK-winst van Peter Wright. "Tuurlijk, dit doet zeer en dit moet ik verwerken, maar het hoort er nou eenmaal bij. Ik voelde me prima en kan er geen reden voor bedenken dat het niet lukte op de juiste momenten. Daar baal ik van, dat ik mezelf tekort deed.”

"Ik wil hier natuurlijk wereldkampioen worden en dat heb ik nagelaten. Ik moet weer een jaartje wachten. Het was een pijnlijke avond voor mij, maar dat hoort erbij. Ik neem deze op de kin en de volgende keer sta ik er weer.”