Met 7-0 afgeslacht door Ajax: 5 vragen aan de e-sporter van FC Utrecht

Met 7-0 afgeslacht door Ajax: 5 vragen aan de e-sporter van FC Utrecht

admin • 17:33, 07-02-2017 / Laatste Update: 06:03, 08-01-2024

Maandag was het dan eindelijk zover. De start van de E-divisie. Alle Eredivisie-clubs zijn de laatste weken een soort talentenjacht begonnen om hun e-sporter te vinden die de club vertegenwoordigt in een heus FIFA 17-toernooi. FC Utrecht kwam uit bij Lode de Boo. Hij trapte maandag de E-divisie af met een 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Dinsdag ging hij met FC Utrecht pijnlijk met 7-0 onderuit tegen aartsrivaal Ajax. Reden genoeg voor 5 vragen aan de e-sporter Lode de Boo:

1. Die E-divisie is eigenlijk niet zo anders als de Eredivisie, toch? Uiteindelijk wint Ajax toch wel.

Lode de Boo: "Je speelt met je eigen samengestelde team, het zogenaamde 'Ultimate Team' en als je maar genoeg geld hebt kun je iedere speler pakken die je wil. Veel clubs investeren veel geld in hun e-sporters en die dan weer voor een paar duizend euro pakjes kunnen kopen om maar de beste spelers te krijgen. Daar komt bij dat die van Ajax de nummer 1 van de Benelux is, dat is de beste FIFA-speler van Nederland. Ik kan je verzekeren, er gaan nog meer mensen van hem verliezen."

2. Heeft Utrecht geen geldpotje voor jou klaarstaan?

"FC Utrecht is geen club die het heel breed heeft en elk dubbeltje moet omgedraaid worden. Clubs zoals Ajax hebben dat allemaal gebudgetteerd. Dus de eerste wedstrijden speel ik met een minder team, maar zodra we overschakelen naar de Xbox vanaf speelronde 7 dan heb ik wel een beter team. Dan kan ik de supporters van FC Utrecht beloven dat we meer punten gaan pakken."

3. Komt de positie van trainer Erik ten Hag na jouw nederlaag ook onder druk te staan?

"Haha, Erik doe het prima joh! Die heeft alles goed onder controle bij FC Utrecht. Die hoeft niet voor zijn baan te vrezen zoals Petrovic. Ik denk dat ik eerder moet vrezen voor mijn baan, dan Ten Hag. Ik snap dat de harde kern het niet leuk vindt dat ik met 7-0 van Ajax verlies, maar die snappen ook wel dat deze jongen de beste speler van Nederland is. Mijn tijd komt nog."

4. Je speelt de wedstrijden terwijl er een 'commentator' tussen jou en je tegenstander zit die constant in je oren loopt te tetteren. Is dat niet vreselijk irritant?

"Er zijn spelers die dat inderdaad ontzettend irritant vinden. Ik kan daar gelukkig wel mee leven. Het is natuurlijk allemaal amusement dus het hoort er bij. Die jongens zijn gezichten in de Youtube-wereld met honderdduizenden volgers zoals Koen Weijland. Maar er zijn jongens die met oordopjes spelen om niet afgeleid te worden."

5. Wat zijn jouw kansen voor dit eerste seizoen?

"Het linkerrijtje is een goede doelstelling voor mij. De volgende tegenstander is Go Ahead, die moet ik opvreten, anders wordt het een lastig verhaal. Daarna PSV, die wordt ook lastig. Dan is het PEC Zwolle en Heerenveen, die zijn wel gelijk aan mij. En dan maar hopen dat zij niet ineens Cristiano Ronaldo's in hun FUT-team hebben."

De beelden van FC Utrecht - Ajax: 0-7