Verstappen pakt op Suzuka alvast 1e titel van 2020
i

BSR Agency

Verstappen pakt op Suzuka alvast 1e titel van 2020

admin • 12:26, 04-04-2020 / Laatste Update: 20:05, 04-01-2024

Hoewel het Formule 1-seizoen zeker tot de Grote Prijs van Canada van 14 juni stilligt, heeft Max Verstappen zijn 1e titel van 2020 al op zak. De Red Bull-coureur pakte op de laatste avond van het ‘Real Racers Never Quit by Team Redline’ het kampioenschap. Op het virtuele circuit van Suzuka in Japan reden de ruim 40 professionele coureurs 2 races in een LMP2-auto in het spel iRacing.

Verstappen werd 6e en derde en dat was genoeg om zijn voorsprong te behouden. Beide races werden gewonnen door Kelvin van der Linde, een voormalig kampioen van de ADAC GT Masters. In de 2e race moest Verstappen ook Formule 1-collega Lando Norris nog net voor zich dulden. Met de 3e plek kwam hij op 805 punten, 60 meer dan Van der Linde en verzekerde hij zich van de titel.

Puntjes sprokkelen

"Race 1 had ik kunnen winnen, maar het kwam neer op een paar punten verzamelen die ik nodig had na mijn computercrash op Interlagos", reageerde de Limburger op Verstappen.nl. "Anders was het kampioenschap al eerder beslist geweest. Het was de 1e keer dat ik met zo’n LMP2-auto reed en leuk om in te rijden. Suzuka is een geweldige baan om te rijden en 1 van de beste circuits ter wereld."

Lekker racen op Suzuka

Verstappen zei te hopen dat hij dit jaar nog in het echt terugkeert op het circuit van Suzuka. "Ik hoop dat we überhaupt aan racen toekomen dit jaar, en hoop terug te kunnen keren naar Japan vanwege ons partnership met Honda, wat het allemaal nog specialer maakt", zei hij. "Je wilt daar in hun thuisrace een goed resultaat neerzetten voor alle Hondafans."