WK Hearthstone in Amsterdam levert Taiwanese winnaar op die 250.000 dollar pakt
i

ANP

WK Hearthstone in Amsterdam levert Taiwanese winnaar op die 250.000 dollar pakt

admin • 15:57, 22-01-2018 / Laatste Update: 20:07, 05-01-2024

Tijdens de 4e editie van het grootste Hearthstone-toernooi ter wereld streden afgelopen weekend in Amsterdam in de Beurs van Berlage de beste spelers ter wereld op de Hearthstone Tour World Championship. Tom60229 uit Taiwan ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Hearthstone is al jaren een van de populairste mobile games. Naast dat het spel door meer dan 70 miljoen mensen wordt gespeeld, is het ook leuk om te kijken hoe andere het spelen. De game wordt door veel spelers gestreamd op Twitch en trekt dagelijks duizenden kijkers.

Hearthstone

Hearthstone is een virtueel kaartspel waar twee spelers elkaar moeten verslaan. Beide spelers hebben een held die gedood moet worden, door de juiste kaarten in te zetten kan je deze held aanvallen en zo het spel winnen. Het is een echte denksport, je hebt verschillende tactieken en je moet slim gebruik maken van je speelkaarten.

Hearthstone Tour World Championship (HTC)

Sinds de release van het spel in 2014 wordt het HTC jaarlijks gehouden, dit jaar voor het eerst in Nederland. Tijdens het toernooi namen de 16 beste Hearthstone-spelers van de wereld het tegen elkaar op. Er stond veel druk op de schouders van de eSporters aangezien er een prijzenpot van maar liefst 1 miljoen dollar op het spel stond. De winnaar kreeg een bedrag van $250.000 waar de runner-up genoegen moest nemen met $150.000.